edzések, foglalkozások:
"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
Együtt a HEGYEM mozgalommal:
Köszönjük a támogatást:
MADWORKER KFT
tűzvédelem
Gondolatébresztő:
"Ha azt akarod, hogy gyerekeidnek nyugodt életük legyen, hagyd őket egy kicsit éhezni és fázni."
(kínai bölcsesség)
Szücs András
Szücs András
Klub: Piliscsaba
Övfokozat: Barna öv, 3. kyu
Klub: Piliscsaba
Csoport:
Önvédelmi kezdő

Szücs András vagyok. 1998-ban kezdtem meg karatés tanulmányaimat Rebicek Gerd Sihan kezei alatt Goyu-kay karateszövetség tagjaként, ahova 2003-ig jártam.

A későbbiekben katonai kiképzésben részesültem,melynek során elsajátítottam azokat az önvédelmi technikákat, melyeket számos ország hadserege számára oktatnak.

Jelenleg egyesületünkben az újonnan indított önvédelmi csoport instruktoraként veszek részt az oktatásban.


Önvédelmi képzés

A Shindo SE új lehetőséget nyújt arra,hogy a tradicionális karatén felül más típusú önvédelmi képzéssel is megismertesse a tanulni vágyókat. A képzés keretein belül a tanulóknak lehetőségük nyílik arra,hogy az utcai,nem kontrollált körülmények között történő ,egy vagy több támadó,pusztakezes vagy fegyveres támadása esetén is képesek legyenek hatékonyan megvédeni saját ,vagy mások testi épségét. 

A karate szellemiségét megőrizve,de a modern kor új kihívásainak is eleget téve törekszünk arra,hogy felkészítsük a tanulókat az erőszakos helyzetek felismerésére és azok nagyon gyors, megfelelő kezelésére.

Ennek megfelelően a wado-ryu stíluselemeit a katonai és rendvédelmi szerveknél használatos technikákkal ötvözve hoztuk létre saját,újragondolt képzési módszerünket,és abban a reményben szeretnénk átadni mindenkinek,aki önvédelmi ismeretek megszerzésére törekszik,hogy ha a helyzet úgy kívánja,képes legyen megvédeni azt,ami a legfontosabb: a saját testi épségét!

A képzés során nagy hangsúlyt fektetünk arra,hogy a tanulókat csak valós szituációkban is előforduló,ténylegesen hatékony technikai tudással ruházzuk fel. Ennek megfelelően a testi közelharc rendkívül fontos szerepet játszik a felkészítésben,és fontosnak tartjuk azt is,hogy az aránytalanság elvét alkalmazzuk a képzés során,hiszen a valószerű helyzetek során sem egyenlő feltételekkel találja magát szemben a megtámadott fél.

Kinek ajánljuk a képzést?

Nőknek és férfiaknak,14 év feletti gyerekeknek,akár teljes előképzettség,vagy más küzdősportban való jártasság nélkül is. 

Miért ajánljuk a képzést?

Mert ha elég magabiztosságot szerzünk saját magunk megvédéséhez,akkor az élet minden területén magabiztosak leszünk,és ez talán az egyik legfontosabb cél,amit egy ember csak kitűzhet maga elé! 

Fontos! Az önvédelmi képzés a tradicionális karatéval ellentétben nem övfokozatok szerint veszi a különböző képzettségi szinteket.

Alapvetően három képzettségi szintet különböztetünk meg:

  • alapfok
  • középfok
  • felsőfok

Az önvédelmi képzés (jellegéből adódóan) nem versenyezhető sportág.

“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2023