"A különbség a lehetetlen és a lehetséges
között, az egyén akarata."
Hironori Otsuka (1892-1982)
A Wado Ryu karate stílus alapítója
https://www.Autoalkatreszonline24.HU
Gondolatébresztő:
"Mindig maradj nyitott és kísérletező, mindig állj készen egy olyan útra lépni, ahol még sosem jártál azelőtt. Ki tudja? Még ha haszontalannak bizonyul is, új tapasztalatot ad. És sose légy önelégült. Sose gondold, hogy amit teszel, az tökéletes. Sosem tökéletes. Mindig lehet rajta javítani; mindig tovább lehet tökéletesíteni."
(OSHO)
Táborok is színesítik a karatés életünket - Wado, WKF, Tradíció
Táborok is színesítik a karatés életünket - Wado, WKF, Tradíció
A fejlődés és a motiváció egyaránt nagyon fontos. A táborok remek lehetőségek ennek fenntartására. Csapatunk kisebb-nagyobb létszámmal rendszeresen vesz részt versenyzők fejlesztését és összetartását, valamint a tradíciók ápolását segítő külföldi mesterek táborán.
OLIVA - Augusztusban versenyzők felkészülését Antonio Oliva sensei segítette az UTE csarnokban, aki a taktikai elemek tökéletesítésének specialistája. Az Wadokai Európa Kupára készülő csapatnak ez egy kötelező program volt. Az eredménye az edzésmunkában és a tatamin is szépen mutatkozik.
 
BROSE - Idősebb versenyzőink kihasználták, hogy egy világsztár is edzést tartott hazánkban. Douglas Brose többszörös világbajnok hazánkban versenyzett a Budapest Openen és egyben egy szemináriumot is tartott a hazai karatésoknak. Jó hangulatú, hasznos program volt a versenyszezon elején.
 
WADO - A 2017 őszi francia országi Wadokai Európa Kupán induló magyar versenyzők részt vettek az első  válogatott edzésen, ahol a fejlődés mellett a csapat is egyre jobban összekovácsolódott. Mi csapatunk is teljes létszámmal képviselte magát. Izgatottan várjuk a párizsi versenyt.
 
IMAI - Shuzp Imai 8. danos sensei Németországban él. Stílus szövetségünk meghívására évente két alkalommal is tábort tart hazánkban, ahol a karate tradicionális vonalát tökéletesítheti az, aki a karate ezen útján jár. Imai sensei ez alkalommal a Wado karate szépsége és egyedi jegyei mellett kis betekintést adott a tachidori, azaz a kard elleni puszta kezes védekezésbe is, amelynek ismerete a rég múltban életet is mentett, ha arra került a sor. 
 
A munka folytatódik. Mindenkinek sok siker kívánunk, akár versenyre, akár vizsgára készülnek.
“Az út, hogy gyakoroljuk a küzdőművészetet, nem a harcon keresztül vezet.
Magunkban kell keresnünk a békét és a harmóniát. Keressük azt! ”
Hironori Otsuka (1892-1982) - A Wado Ryu karate stílus alapítója
Shindo Sportegyesület - 2013-2017